latinica  ћирилица
11/01/2021 |  14:43 ⇒ 14:45 | Autor: SRNA

Na graničnim prelazima uhapšeno šest lica

Pripadnici Јedinice granične policije Zvornik uhapsili su lice čiji su inicijali P.G. jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela nedozvoljeno presađivanje dijelova ljudskog tijela.

Ovaj državljanin Srbije kontrolisan je juče na ulasku u BiH na prelazu Šepak i predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su u Gradišci državljanina BiH čiji su inicijali B.P. jer je utvrđeno da ga potražuje tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krađe.

Ovo lice kontrolisano je juče na izlasku iz BiH na prelazu Gradiška i predato je pripadnicima Policijske uprave Mostar, saopšteno je iz Granične policije.

Prilikom izlaska iz BiH, pripadnici Granične policije juče su uhapsili na prelazu Ivanica državljanina BiH čiji su inicijali M.S. jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovo lice predato je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Na aerodromu u Tuzli, na letu iz Bazela, juče je uhapšen državljanin BiH čiji su inicijali S.A. jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

On je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

U subotu, 9. januara, službenici Јedinice granične policije Orašje uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali V.P. jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu zbog utaje. On je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Orašje i predat je službenicima ove policijske uprave.

Na sarajevskom aerodromu u petak, 8. januara, na letu iz Beča, uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali S.H. nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Pripadnici Јedinice granične policije Aerodrom Sarajevo predali su ga službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.