latinica  ћирилица
11/01/2021 |  15:41 ⇒ 15:45 | Autor: Mondo

Veselin Vujović predstavljen u RK Borac

Rukometni klub Borac m:tel ove zime odlučio se na promjenu trenera, a za novog šefa stručnog štaba izabrao Veselina Vujovića i tako prilično iznenadio rukometnu javnost u cijelom regionu.
Veselin Vujović (foto: MONDO/Nebojša Šatara) -
Veselin Vujović (foto: MONDO/Nebojša Šatara)

Legenda jugoslovenskog rukometa prihvatila je poziv RK Borac m:tel koji sada želi da napravi iskorak i da osvoji trofeje u BIH, ali i prođe što dalje u EHF kupu.

Vujović je stigao u Banjaluku, a nakon što se u nedjelju sastao sa ekipom i stručnim štabom u ponedjeljak je i zvanično promovisan kao trener Borca.

- Јednostavno svjetska i jugoslovenska legenda, suvišno je predstavljati Vuju. Borac zaslužuje giganta kakav je Vuja. Imamo velike ambicije, a korak bliže smo njihovom ostvarenju dolaskom Vuje - rekao je predsjednik Borca Saša Kondić.

Veselin Vujović na predstavljanju je rekao da mu je čast što je došao u veliki klub i da će se truditi da opravda povjerenje.

- Ove riječi me obavezuju, otkako sam došao u Banjaluku, svi me gledaju kao legendu. Meni je čast što sam došao u veliki klub - rekao je popularni Vuja i dodao da su pregovori bili vrlo kratki.

- Brzo smo se dogovorili i trudiću se da sve ovo opravdam. Mogu samo da kažem sve najljepše o Borcu i Banjaluci - istakao je Vujović.

Na podsjećanje novinara da je Јovica Cvetković rekao da je banjalučki Borac u rukometu ono što je Real Madrid u fudbalu, Vuja se složio i rekao, žao mi je što se ja toga nisam prvi sjetio.

- Moram da kažem da u moje vrijeme, igrači iz BiH, nebitno iz kog dijela su bili jako dobri. Bosanci su uvijek bili edukovani igrači i ljudi na koje se može uvijek osloniti. Zdravko Rađenović je vjerovatno najbolji igrač u istoriji bivše Јugoslavije. Možda bi on rekao da sam ja, ali ja se uopšte ne bih trebao porediti sa Belim - istakao je Vujović.

Vujović je potpisao ugovor na pet mjeseci, ali ostavlja otvorenu mogućnost da i duže ostane u Banjaluci.

- Dolazak u Borac nikako ne smatram za korak nazad u karijeri. Potpisao sam na pet mjeseci, a onda ćemo vidjeti da li je Vuja za Borac i obrnuto - rekao je Vujović.

Nakon sinoćnjeg upoznavanja sa ekipom danas će odraditi prvi trening sa ekipom Borca.

- Pravu sliku postojećeg tima cu steći tek kad počnemo s radom, ali bih lagao da kažem da Borac nema kvalitet. Pokušaćemo da nađemo dobra i kvalitetna pojačanja, a počećemo od golmanske pozicije koja je prioritet - istakao je popularni Vuja.

Mirko Mikić ostaće u stručnom štabu, kao i svi ostali koji su dosad bili i tu neće biti promjena.

- Stručni štab ostaje isti, nema potrebe da to mijenjamo. Samo sam ja tu kao pojačanje. Znate kako kažu u Dalmaciji: "Čovik i tovar znaju više od čovika" - napominje Vujović.

- Ne poznajem dobro Premijer ligu BiH, više sam pratio reprezentaciju iz Zagreba, ali sa nečim sam se upoznao već, a potrudiću da sve dobro analiziram - rekao je Vujović.

Dolazak Vujovića u Borac pozdravio je i rekorder po broju nastupa i najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Јugoslavije, legendarni Dragan Škrbić.