latinica  ћирилица
11/01/2021 |  16:01 ⇒ 19:53 | Autor: SRNA

Nema smjene Savjeta ministara; Tegeltija: Propali neargumentovani napadi (VIDEO)

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije podržao zahtjev za smjenu Savjeta ministara koji su inicirali opozicione stranke iz Federacije BiH, a podržali poslanici SDS-a,PDP-a i DNS-a.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Od 40 poslanika za smjenu je glaslo 13, protiv 24, dok su tri bila suzdržana.

Predlagači zahtjeva za iniciranje glasanja o smjeni su poslanici Naše stranke Predrag Kojović, Aida Baručija, Mirjana Marinković Lepić, Damir Arnaut i SDP-a Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Zukan Helez i Nada Mladina.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija zahvalio je poslanicima većine u Parlamentarnoj skupštini BiH koja je podržala aktuelni saziv Savjeta ministara i koja je odbacila zahtjev opozicije za njegovu smjenu.

- Danas smo u parlamentu BiH čuli mnogo toga od predstavnika opozicije, ali najveći dio njihove rasprave bio je neargumentovan - rekao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, takvo ponašanje opozcije je i bilo očekivano i nije nikakvo iznenađenje, ali je svakako iznenađujući bio ton diskusija nekih od poslanika u Predstavničkom domu koji su iznosili paušalne i neargumentovane ocjene o radu aktuelnog saziva Savjeta ministara i njegovih članova.

Isto tako, dodao je on, to je i prilika i podsjećanje Savjetu ministara da treba više da komunicira i da u javnosti predstavlja svoj rad.

- Ono što nama sada ostaje, jeste da nastavimo da radimo na prioritetima koje smo definisali za 2021. godinu. U fokusu su nam dvije stvari - borba sa epidemijom virusa korona i da u što većoj mjeri saniramo ekonomske posljedice kovida 19 - naglasio je Tegeltija.

Tegeltija je nakon rasprave rekao i da u BiH nijedna stvar nije zaustavljena niti nerealizovana zato što to nije uradio Savjet ministara i da su blokade na nekim drugim mjestima.