latinica  ћирилица
11/01/2021 |  16:17 ⇒ 16:29 | Autor: SRNA

U Kamberi se otvara Koledž Svetog Save

Njegovo preosveštenstvo episkop australijsko-novozelandski Siluan najavio je da će uoči Savindana biti otvoren Koledž Svetog Save u Kamberi, glavnom gradu Australije.
Koledž Svetog Save - Foto: Screenshot
Koledž Svetog SaveFoto: Screenshot

On je pozvao sve da se molitveno okupe 26. januara, uoči praznika Svetoga Save, da liturgijski otvore prvu srpsku svetu školu na "petom kontinentu", koja treba da započne rad upravo na praznik posvećen utemeljivaču srpske crkve, države i školstva.

- Iz Kambere, iz našeg koledža posvećenog Svetom Savi i hrama posvećenog Rođenju Hristovom, naša deca, a preko njih i ceo svet, neka bude obasjan svetlošću Gospodnjom, svetlošću svesmisla koji donosi Božić - navedeno je u poruci vladike Siluana, koju je objavila Mitropolija australijsko-novozelandska na svojoj "Fejsbuk" stranici.

Vladika Siluan je poželio da ovaj koledž postane put koji će obasjati sve ljudske stranputice i povesti tim jedinim istinskim putem ostvarenja čovjeka na ovoj zemlji - putem koji vodi u svesmisao i život.

- Budući da se približavamo otvaranju koledža, radost je još veća, ali isto tako i potreba. Uzdamo se u snagu Božiju, u blagoslov Gospoda Hrista, a i podršku svih naših vjernih, da ćemo ovo djelo okončati i ostvariti - naveo je vladika Siluan.