latinica  ћирилица
11/01/2021 |  17:17 ⇒ 20:59 | Autor: RTRS

Više od 2.650 radova učenika na temu "Dan Republike Srpske" (VIDEO)

Povodom Dana Republike, u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Rogatici, izloženi su likovni i predstavljeni literarni radovi učenika iz cijele Srpske, koji su odgovorili na temu "Dan Republike Srpske".
Izložba 9.januar - Foto: RTRS
Izložba 9.januarFoto: RTRS

Na adresu Republičkog pedagoškog zavoda pristiglo je više od 2.650 radova, a najbolji su nagrađeni.

- Kada mislim o Republici Srpskoj, mislim o složnoj porodici, okupljenoj oko ikone i badnjaka - kaže Marija Bojat, koja je osvojila drugo mjesto na konkursu likovnih radova.

- Osvojila sam drugo mjesto za likovni rad, crtala sam na temu Republika Srpska. Crtala sam porodicu za praznike, ikone, badnjak - kaže Marija.

Vođena istom idejom, Milica Đurđević, učenica OŠ "Petar Petrović Njegoš" iz Istočne Ilidže, opjevala je pjesmu otadžbina za visoko treće mjesto.

Iz 123 škole pristigli su literarni, a iz 105 likovni radovi, i to je zavjet da će Srpska ostati u rukama pokoljenja koja će je graditi i o njoj brinuti. Nagrade su uručene dobitnicima sa područja Sarajevsko-romanijske regije. Nagrađeni iz drugih sredina primiće zasluge u svojim školama, tokom Svetosavskih svečanosti.

- Sljedeće godine obilježavamo 30. rođendan Republike Srpske, i nadam se da ćemo kroz ovu manifestaciju i mnoge druge, doprinijeti da buduće generacije shvate značaj Republike Srpske za srpski narod na ovim prostorima - ističe Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda.

Milomir Draganić, direktor OŠ "Sveti Sava" iz Rogatice, kaže da je čast organizovati ovakvu manifestaciju.

- Učenici su bili veoma zainteresovani, pristigao je veliki broj radova i najbolji su narađeni - navodi Draganić.

Uz centralnu proslavu rođendana Republike Srpske - 9. januara, u Banjaluci, 10. januara u Brčkom, Republički pedagoški zavod ovaj dan obilježava u manjim lokalnim zajednicama, ukazujući na jedinstvo Republike Srpske.