latinica  ћирилица
11/01/2021 |  19:09 ⇒ 19:11 | Autor: SRNA

Putin: Rješenje korisno za odnose Moskve i Bakua

Pronalaženje rješenja za situaciju u Јužnom Kavkazu biće korisno za odnose Rusije i Azerbejdžana, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.
Sastanak Putina i Alijeva (Foto: kremlin.ru) -
Sastanak Putina i Alijeva (Foto: kremlin.ru)

On je tokom sastanka sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom u Moskvi rekao da je ubijeđen da će to rješenje ojačati veze Moskve i Bakua i da će omogućiti da se odnosi dvije zemlje unaprijede na sistematičnijoj osnovi, ne samo ekonomski, već i u humanitarnoj sferi.

- Odnosi Rusije i Azerbejdžana se sada prilično uspješno razvijaju - istakao je Putin, uz napomenu da se to posebno odnosi na ekonomske aspekte, jer dvije zemlje imaju dosta zajedničkih područja rada i ekonomskih interesa koji se podudaraju.

Putin je zahvalio Alijevu što je došao u Moskvu, uz napomenu da je teška situacija u Nagorno-Karabahu bila u centru pažnje prošle godine.

Ruski predsjednik izrazio je zadovoljstvo zbog toga što su uspješno zaustavljeni netrpeljivost i krvoproliće u Nagorno-Karabahu, javio je TASS.

Pohvalivši ulogu ruske mirovne misije, Putin je naglasio da se situacija generalno normalizuje u oblasti Nagorno-Karabah.

- Najvažnije je da smo danas potpisali zajedničko saopštenje koje se zasniva na privrženosti trajnom rješenju - dodao je Putin.