latinica  ћирилица
12/01/2021 |  07:42 ⇒ 08:04 | Autor: SRNA

Vučić: Prištinu čeka iznenađenje ako se prijavi za članstvo u organizacijama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je privremenim vlastima u Prištini da poštuju potpisane sporazume, jer će ih, ako se budu prijavili za članstvo u međunarodnim organizacijama, čekati velika iznenađenja.
Aleksandar Vučić (Foto:Sputnik / Radoje Pantović) -
Aleksandar Vučić (Foto:Sputnik / Radoje Pantović)

Na najavu političara iz Prištine da će podnijeti zahtjev za članstvo u međunarodnim organizacijama, Vučić je rekao da u Prištini nemaju pojma i ne čitaju sporazume koje potpisuju.

- Ne smiju da se prijave u međunarodne organizacije. Ako se budu prijavili, čekaće ih velika iznenađenja - istakao je Vučić.

On je rekao da se tom porukom ne obraća političarima u Prištini, već njihovim mentorima, onima koji su im pravili takozvanu državu.

- Ako se ne budete držali sporazuma, ja vas obavještavam - suočićete se sa brojnim iznenađenjima, pozitivnim za srpski narod, ali ne i za vas - rekao je Vučić, ne govoreći o detaljima.

On je naglasio da je problem što Albanci i Evropljani ne žele kompromis, nego svi oni žele poraženu i poniženu Srbiju.

Vučić je rekao da Srbija želi mir, te da gradi duhovno i nacionalno jedinstvo.

- Svima želimo da poručimo da hoćemo mir i najbolje odnose sa svima, ali da Srbiju više niko ne može da gazi - rekao je Vučić sinoć za TV "Hepi".

Prema njegovim riječima, zahvaljujući ekonomskom jačanju Srbije, obnovljene su veze sa Srbima u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, a država pomaže Republici Srpskoj, njenom budžetu, izgradnji škola, vrtića, domova zdravlja, više nego ikada.

Govoreći o Hramu Svetog Save, on je rekao da je to nova svjetska Aja Sofija i najljepši pravoslavni hram na svijetu, te da je to tako zahvaljujući patrijarhu Irineju i njegovoj energiji.