latinica  ћирилица
12/01/2021 |  08:04 ⇒ 09:16 | Autor: SRNA

Vučić: Nikad o saopštenjima SDA, samo o opasnosti plana da se ukine Srpska

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne želi da stiče poene u Srbiji odgovarajući oštro na saopštenja SDA, kao i da samo govori o opasnosti plana da se ukine Republika Srpska.
Aleksandar Vučić - Foto: RTS
Aleksandar VučićFoto: RTS

Vučić je istakao da gotovo nikada ne odgovara na saopštenja SDA, jer srpska snaga ne smije da znači srpsku bahatost, već mudrost i racionalnost.

Na konstataciju da je plan SDA da se ukine Republika Srpska, Vučić je istakao da on govori o opasnosti tog plana, ali da nikad ne govori o predstavnicima SDA.

On je istakao da Srbija želi da sa Bošnjacima, kao i sa svima ostalima u regionu ima najbolje moguće odnose, te da će jednoga dana i predstavnici SDA uvidjeti da iz Srbije nisu stizali oštri odgovori, a možda i to da Vlada Srbije izdvaja velika sredstva za dio svoje zemlje koji oni zovu Sandžak.

On je napomenuo da se iz budžeta Srbije izdvajaju sredstva za izgradnju puta Novi Pazar - Tutin, kao i za auto-put Beograd-Sarajevo.

- To su velike stvari za ljude, gradimo puteve, ulažemo tamo gdje nikada nije ulagano. O tome razmišljamo, a ne o tome da se s nekim sukobljavamo - dodao je Vučić.