latinica  ћирилица
12/01/2021 |  10:33 ⇒ 14:33 | Autor: RTRS

Banjaluka: Oduzeta droga i uhapšena osoba sa Interpolove potjernice (FOTO/VIDEO)

Službenici Policijske uprave Banjaluka su juče u okviru operativne akcije kodnog naziva "Logan" uhapsili S.S. iz Novog Sada, S.S., M.G. i B.Đ. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, falsifikovanja isprava, kao i drugih krivičnih djela, saopšteno je iz PU Banjaluka.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Kako RTRS nezvanično saznaje riječ je o Stefanu Stefanoviću iz Novog Sada, dok su iz Banjaluke Slobodan Stanković, Mladen Gajić, vojnik u OS BiH i Bojan Đurić, taksista.

Foto: RTRS

Oduzeto je 10.500 KM.

Foto: RTRS

Izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je da je za S.S. iz Novog Sada raspisana Međunarodna Interpolova potjernica zbog teškog ubistva.

Foto: RTRS

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da S.S. koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banjaluka.

- Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.S. iz Novog Sada, na području Grada Banjaluka, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 30 grama bijele praškasta materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain - ističe se u saopštenju.

Falsifikovana isprava (Foto: RTRS)

U saopštenju se navodi da je pronađeno oko 60 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, veća količina novca, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švicarske na ime Nikola Radišić kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

 Zaplijenjena droga (Foto: RTRS)

Mjere i radnje u okviru ove akcije su preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Falsifikovana isprava

U toku je kriminalistička obrada lica.

Foto: RTRS