latinica  ћирилица
12/01/2021 |  11:36 ⇒ 11:39 | Autor: SRNA

Akcija prikupljanja sredstava za Dnevni centar produžena do 15. februara

Banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji uputio je danas dopis svim osnovnim i srednjim školama da do 15. februara produžavaju veliku humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" u Kosovskoj Mitrovici, koji se gradi za 158 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji, rekao je Srni predsjednik Odbora Milorad Arlov.
Dnevni centar "Podrži me" Kosovska Mitrovica - Foto: SRNA
Dnevni centar "Podrži me" Kosovska MitrovicaFoto: SRNA

On je podsjetio da je ovu akciju za školsku 2020/21. godinu podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Arlov je rekao da je od oktobra do danas akciju podržala 81 osnovna i srednja škola iz Republike Srpske, koje su uplatile 47.353 KM za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar".

On je u ime Odbora zahvalio svima i uputio novogodišnju čestitku uz želju da ova godina bude mnogo bolja, uspješnija i ugodnija od prethodne.

- Od prikupljenih sredstava obradovali smo oko hiljadu njihovih vršnjaka na Kosovu i Metohiji i Glini na Baniji za Nikoljdan, prije strašnog zemljotresa. Dopisom smo zamolili sve škole koje mogu, a koje nisu učestvovale, da nas podrže u našoj velikoj humanitarnoj akciji izgradnje dnevnog centra, za koji nam je potrebno još oko 45.000 evra da ga potpuno završimo - rekao je Arlov.

Arlov je istakao da bi do danas sve bilo urađeno da ih nije spriječila pandemija virusa korona.

- Odbor je sebi dao zadatak da pokušamo da Centar završimo do 18. avgusta - tačno dvije godine od kada smo počeli gradnju, uoči Preobraženja 2019. godine. Vjerujemo da ćemo, uz pomoć i humanost Republike Srpske, mada u teškom vremenu, uspjeti - rekao je Arlov.

On je naveo da za Svetog Savu planiraju da poklonima i paketićima obraduju više stotina djece na Kosovu i Metohiji, posjete i djecu u Glini, Petrinji na Baniji, te da pomognu vršnjake zahvaćene poplavama u centralnom Kosovu i Metohiji.