latinica  ћирилица
12/01/2021 |  12:08 ⇒ 13:05 | Autor: SRNA

Kostajnica: Dogovoreno hitno formiranje privrednog savjeta

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Јanjetović dogovorio je danas sa kostajničkim privrednicima hitno formiranje privrednog savjeta u ovoj lokalnoj zajednici.
Kostajnica - Јanjetović i privrednici - Foto: SRNA
Kostajnica - Јanjetović i privredniciFoto: SRNA

- Sastali smo se da vidimo na koji način pomoći privrednicima u opštini Kostajnica i na koji način oni svojim angažmanom mogu pomoći opštini, te smo dogovorili formiranje privrednog savjeta - rekao je Јanjetović Srni nakon sastanka sa direktorima privrednih subjekata.

Јanjetović je rekao da je sagledana šteta koju su privrednici pretrpjeli u zemljotresu, ukazujući da je najveća šteta pričinjena na stambenim objektima.

- Ima određene štete i kod privrednika, ali ona, za sada, ne ugrožava proces proizvodnje. Proizvodna preduzeća imaju određenih problema sa radnicima koji su pretrpjeli štetu, ali za sada prevazilaze ovu situaciju - istakao je Јanjetović.

Direktor tekstilnog preduzeća "Sana Linea" iz Kostajnice Marijana Bučevac kaže da su primjetne pukotine na objektu ovog preduzeća i da su dvije kancelarije iseljene jer više nisu funkcionalne.

- Nije bilo prekida proizvodnje, proizvodna linija radi sve vrijeme, više je bilo štete u kancelarijama - rekla je Bučevac.

Kostajnica je opština u Republici Srpskoj u kojoj je pričinjena najveća šteta na stambenim objektima u razornom zemljotresu koji je 29. decembra pogodio područje Petrinje.

Oštećeno je oko 600 objekata, od kojih je 15 za rušenje, a 37 za hitnu sanaciju.