latinica  ћирилица
12/01/2021 |  12:36 | Autor: SRNA

Evakuisano 67 ljudi

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije sa specijalističkim timovima sa spasavanje i rad na vodi evakuisali su 67 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka na jugu centralne Srbije.
Poplave na Kosmetu (Foto: MUP.RS) -
Poplave na Kosmetu (Foto: MUP.RS)

Iz Doljevca su evakuisane 32 osobe, 10 iz Bele Palanke, osam iz Bujanovca, šest iz Bojnika, četiri iz mesta Zlatokop kod Vranja, tri iz Pirota, dvije iz Leskovca, te po jedna iz Dimitrovgrada i iz Donje Trnave kod Niša, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Usljed obilne kiše, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdijevanju, proglašena je vanredna situacija na području Niša i Leskovca, te opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince i Gadžin Han, kao i u dijelu opštine Prijepolje zbog obilnih snježnih padavina.

Vodostaji rijeke Nišave i Јužne Morave kod Niša su u fazi opadanja.

U Јablaničkom upravnom okrugu situacija je stabilna, a pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Leskovac nastaviće obilazak terena.

Na području Pirotskog upravnog okruga, usljed izlivanja Nišave i pojave bujičnih poplava, došlo je do plavljenja domaćinstava u naseljima Sarlah, Rogoz, te Prisijanskom naselju, kao i u okolini Dimitovgrada.

Prati se situacija na području Bele Palanke, a u ostatku Pirotskog upravnog okruga je stabilna i vodotokovi su u opadanju.