latinica  ћирилица
12/01/2021 |  15:29 ⇒ 15:29 | Autor: SRNA

Onlajn koncert Stefana Milenkovića i Vasila Hadžimanova 13. januara

Novi Sad će, povodom dočeka pravoslavne Nove godine, organizovati jedinstvenu kulturnu manifestaciju pod nazivom "Doček 7529" tokom koje će ugostiti brojne velikane različitih muzičkih pravaca, kao i poznate domaće umjetnike.
Vasil Hadžimanov - Foto: Glas Srpske
Vasil HadžimanovFoto: Glas Srpske

"Doček 7529" biće upriličen 13. januara, a tokom više od deset časova onlajn programa publici će se predstaviti i čuveni srpski violinista Stefan Milenković sa kamernim orkestrom "Kamerata akademika".

Milenkoviću će se pridružiti i poznati muzičar Vasil Hadžimanov, a koncert će publika moći pogledati od 20.00 časova na platformi visitns.rs, kao i na Drugom programu Radiotelevizije Srbije /RTS/.

"Kad sam počeo da razmišljam o repertoaru, imao sam u vidu da je Nova godina i da program treba da bude svečan, ali i zabavan. Šta je ono što bi mi privuklo pažnju da sam kod kuće i da slušam koncert? A, to je upravo to", rekao je Milenković povodom predstojećeg koncerta.

Hadžimanov kaže da se veoma obradovao pozivu Milenkovića da gostuje na novogodišnjem koncertu.

- Nadam se da će se publici svideti naše izvođenje "D Krizms songa" i "Preko brda, preko brega". Stefan se dosjetio da bih ja bio dobar dodatak cijeloj ovoj priči i hvala mu na tome - rekao je Hadžimanov.

Osim Milenkovića i Hadžimanova, publika će moći da gleda i sluša i domaću rok grupu "Električni orgazam", kao i heroja indi muzike Buča Kesidija, ali i autentične izvođače novosadske umjetničke scene, kao što su Agota Vitkai Kučera, Lana Zorjan, kao i brojni drugi umjetnici.

Program "Dočeka 7529" počeće u 15.30 časova operom za djecu "Snežana" udruženja umjetnika "Visoko C".

U Novu godinu po julijanskom kalendaru publiku će uvesti Buč Kesidi.

Program muzičke, vizuelne i izvođačke umjetnosti izvodiće se iz 14 prostora za kulturu u gradu. Među njima su prva Gradska koncertna dvorana, Fabrika, Skladište, Biro i Čeličana na Velikom Limanu, Novosadsko pozorište i mreža kulturnih stanica.

U programu će učestvovati gotovo 100 umjetnika, a biće izvođen u okviru projekta "Novi Sad - Evropska prestonica kulture, Doček 7529".