latinica  ћирилица
12/01/2021 |  16:29 ⇒ 16:29 | Autor: sputniknews.com

Teodosić otkrio šta je najbolji dio košarke

Miloš Teodosić, srpski košarkaš, govorio je o brojnim zanimljivim temama.

Teodosić ove sezone nastupa u Evrokupu, gdje brani boje Virtusa iz Bolonje.

Iskusni srpski plejmejker igra sjajno u Evropi ove godine i ima prosjek od 14,6 poena i 6,4 asistencije za manje od 25 minuta provedenih na parketu.

Najviše se, kao i obično, ističe svojim nevjerovatnim dodavanjima.

- Kada nekome asistiram, onda je dvoje ljudi srećno: moj saigrač i ja. Sljedeću asistenciju ću podijeliti nekom drugom, pa će onda i on biti srećan. Asistencije su najbolji dio košarke - rekao je Teodosić.

Sa Teodosićem na čelu, Virtus, koji sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, je u prvom deijlu Evrokupa došao do učinka od deset pobejda i nula poraza.

- Kada imate skor od 10-0 onda svima idu zasluge. Kada dođete u neki veliki tim, očekivanja su visoka. Ko god da dođe zna da mora da da sve od sebe i da bude u službi ekipe i saigrača - iskren je tridesettrogodišnjak iz Valjeva.

Virtus se nedavno pojačao dolaskom jednog od najboljih italijanskih košarkaša današnjice, Markom Belinelijem.

- Markov kvalitet je nesumnjiv. On je odlično pojačanje - ne samo za nas, već i za evropsku košarku (došao iz NBA lige prim. aut.). Tek smo počeli da igramo zajedno. Dajte nam još malo vremena, pa ćete vidjeti... - ispričao je MVP prve faze Evrokupa.

Sljedeći korak za Virtus je Top 16 faza Evrokupa, u koju ulaze kao najbolja ekipa dosadašnjeg dijela takmičenja.

- Sada je svaka utakmica još bitnija i moraćemo da pazimo na greške. Svi koji su se plasirali u Top 16 su pokazali da to i zaslužuju. Ne smijemo protivnicima da dajemo previše šansi - objasnio je Teodosić.

On je kao tri najveća favorita za osvajanje trofeja istakao dva španska tima, Unikahu i Huventud, kao i ruski Uniks.

Virtus je u Grupi G sa Budućnosti, Cedevitom Olimpijom i Burgom, a prvi meč igra u srijedu kada dočekuje ekipu iz Ljubljane, od 18.30.