latinica  ћирилица
12/01/2021 |  17:26 ⇒ 20:09 | Autor: SRNA

Tramp: Pokušaj opoziva - najveći lov na vještice

Odlazeći predsjednik SAD Donald Tramp ocijenio je da su pokušaji Demokratske stranke da ga skine sa vlasti "najveći lov na vještice u istoriji politike".
Donald Tramp (AFP/Getty Images/Win McNamee) - Foto: AFP/Getty images
Donald Tramp (AFP/Getty Images/Win McNamee)Foto: AFP/Getty images

Tramp je optužio demokrate da izazivaju veliku opasnost za SAD time što ne odustaju od njegovog opoziva.

On se obratio novinarima nakon što je izašao iz Bijele kuće i krenuo u Teksas.

Govoreći o neredima koje su prošle sedmice izazvale njegove pristalice u zgradi Kongresa SAD, Tramp je naglasio da republikanci "nikada ne žele nasilje".

On je, međutim, osudio pokušaje demokrata, prije svega predsjedavajućeg Predstavničkom domu Kongresa SAD Nensi Pelosi i lidere demokratske manjine Čarlsa Šumera, da ga pozovu na odgovornost.

- Što se tiče opoziva, to je zaista nastavak najvećeg lova na vještice u istoriji politike. Apsurdno je. Apsolutno apsurdno. Ovaj opoziv predstavlja veliku opasnost i to je zaista grozna stvar koju rade - istakao je Tramp.

Tramp je nekoliko minuta kasnije u Zajedničkoj bazi "Endrus" govorio o pozivu pristalicama tokom govora u srijedu, 6. januara, da krenu ka Kapitolu, uz napomenu da je procijenjeno da je njegov govor bio prikladan, piše Vašington post.

- Analizirali su moj govor, moje riječi, posljednji pasus i rečenicu i svi smatraju da je bio potpuno prikladan - poručio je Tramp.