latinica  ћирилица
12/01/2021 |  19:42 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Kostajnica: Sastanak privrednika - dostaviti izvještaje o štetama (VIDEO)

Sada je već izvjesno da su oštećenja na privrednim objektima u Kostajnici nakon zemljotresa manja nego na stambenim objektima. Privrednici treba da što hitnije načelniku opštine dostave detaljne informacije o šteti.
Sastanak privrednika sa načelnikom opštine Kostajnica - Foto: RTRS
Sastanak privrednika sa načelnikom opštine KostajnicaFoto: RTRS

Od privrednih preduzeća najveću štetu pretrpio je pogon Konfekcije Sana-Linea. Vesna Blanuša, radnica konfekcije, kaže da je u vrijeme zemljotresa bila u pogonu i tek kada je malter sa stropa počeo da pada, shvatila je da je u opasnosti.

- Tog trenutka sam stajala kod stola. Ne mogu vam to opisati, bilo je strašno. I danas osjećam isti strah, možda zato što svaki dan osjetimo podrhtavanje - priča Blanuša.

Marijana Bučevac, direktorka Konfekcije Sana-Linea, ističe da u fabrici ima dosta pukotina po zidu.

- Dvije kancelarije morali smo da iselimo pošto nisu više za upoptrebu. Imali smo malo problema i oko grijanja jer su pomjerene i cijevi - dodaje direktorka Bučevac.

Na sastanku privrednika sa načelnikom opštine Nikolom Јanjetovićem dogovoreno je hitno formiranje privrednog savjeta i prikupljanje podataka o evidentiranoj šteti.

- Moramo da vidimo na koji način pomoći privrednicima u opštini Kostajnica. Trebamo da utvrdimo koliku su oni štetu pretrpili u ovom zemljotresu i na koji način opština može pomoći privrednicima u Kostajnici - naglasio je Јanjetović.

Osim što su radnici, na čijim je domovima pričinjena šteta morali da odsustvuju s posla, privredna preduzeća u Kostajnici, uglavnom izvozno orijentisana, nakon zemljotresa nisu prekidala proizvodnju.