latinica  ћирилица
13/01/2021 |  08:02 ⇒ 08:08 | Autor: sputniknews.com

Voda se povlači, stanje na jugu Srbije se normalizuje

Na poplavljenom područjima na jugu Srbije stanje se normalizuje, voda se povlači, a probleme sa strujom i dalje ima oko jedan odsto potrošača, najviše u opštini Medveđa.
Srbija, poplave - Foto: RTS
Srbija, poplaveFoto: RTS

Vanredna situacija još je na snazi u 12 lokalnih zajednica, iz domova je evakuisano 85 stanovnika, a zbog izlivanja Јužne Morave zatvoren je put Kruševac-Niš kod Đunisa, prenosi RTS.

Nivo Nišave opao je za više od metar kod Bele Palanke, gdje je u selima Dolac i Crvena Reka bilo i najkritičnije.

Opala je i Vlasina, ali prekinuto vodosnabdevanje zbog zamućenja u Vlasotincu neće biti brzo riješeno, jer je rijeka potkopala branu i oštetila cevovod na vodozahvatu.

Ibar je sinoć poplavio više kuća na obali u Kosovskoj Mitrovici, dok su porodice koje žive u blizini rijeke evakuisane.

U tom dijelu grada je preventivno isključena i struja, prenose mediji. Ibar je ranije poplavio najmanje tridesetak kuća u selima Rudare i Grabovac kod Zvečana.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, ekipe na terenu procenjuju kolika je šteta, poslije izlivanja Sitnice, Laba, Binačke Morave i Drenice, preneo je Tanjug.

Više od tri hiljade ludi u opštini Kosovska Kamenica od juče je bukvalno odsječeno od svijeta nakon rušenja dva mosta u selima Ajnovce i Močare zbog nabujale Krive reke.