latinica  ћирилица
13/01/2021 |  10:10 ⇒ 10:29 | Autor: SRNA

Zimska idila na Јahorini, više od dva metra snijega (FOTO)

Na olimpijskoj ljepotici Јahorini već 46 dana u kontinuitetu traje skijanje, za koje su uslovi na planini odlični budući da ima više od dva metra snijega, a na stazama 130 centimetara utabanog, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra "Јahorina" Sanja Ćeremidžić.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

Ćeremidžićeva je istakla da su ski-staze, zahvaljujući dobroj pripremi, infrastrukturnim radovima i novim snježnim padavinama idealno pripremljene.

Ćeremidžićeva je navela da na Јahorini odavno nije bilo više snijega, koji pada danima, što im svakako ide naruku, ali i da sistem za osnježavanje radi kada god to uslovi dozvoljavaju.

- Novitet ove sezone je svakako i pješačka staza do vrha planine, gdje se nalaze Olimpijski bar i jezero. Sa vrha Јahorine pruža se prelijep pogled na olimpijske planine Igman, Bjelašnicu i Trebević. U večernjim časovima, kada sve odiše mirom i tišinom, osvijetljena pješačka staza dužine tri i po kilometra predstavlja posebnu atrakciju - poručila je Ćeremidžićeva.

Јahorina (foto: SRNA)

Prema njenim riječima, najviše gostiju im stiže iz BiH, ali i zemalja regiona - Hrvatske, Srbije, Crne Gore, pa čak i Slovenije, zbog čega su gotovo svi smještajni kapaciteti na Јahorini popunjeni.

Ćeremidžićeva je istakla da je najvažnije da se poštuju epidemiološke mjere, te da gosti mogu da uživaju u bezbjednom i bezbrižnom boravku budući da svi posjetioci na planini imaju mogućnost da urade PCR test.

Ćeremidžićeva je podsjetila da su skijalište otvorili prvi u Evropi, da su sve staze i instalacije u funkciji, uključujući i noćno skijanje svako veče od 18.00 do 21.00 čas, tako da skijalište radi punim kapacitetom.

Ćeremidžićeva je dodala da su putevi prema Јahorini prohodni.