latinica  ћирилица
13/01/2021 |  11:51 ⇒ 16:43 | Autor: SRNA

Dodik čestitao pravoslavnu Novu godinu

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pravoslavnu Novu 2021. godinu svima koji ovaj praznik obilježavaju po julijanskom kalendaru.
Milorad Dodik (Foto:  D. Pozderović) -
Milorad Dodik (Foto: D. Pozderović)

- Želim vam svima mnogo zdravlja, radosti i uspjeha i da Nova godina donese napredak i blagostanje - naveo je Dodik u čestitki.

Dodik je poželio da u 2021. godini kod svih ljudi ojača vjera u budućnost, međusobno povjerenje, solidarnost i razumijevanje, te da se cijeli svijet izbori sa pandemijom virusa korona koja je odnijela brojne živote, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Želim vam da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju sa svojim najbližim i neka vam predstojeća Nova godina donese napredak, ličnu i porodičnu sreću - poručio je Dodik.

Srpska, Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Јerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.

Ove crkve, 14. januara po gregorijanskom, odnosno 1. januara po julijanskom kalendaru, obilježavaju Obrezanje Isusa Hrista i praznik Svetog Vasilija Velikog.