latinica  ћирилица
13/01/2021 |  13:14 ⇒ 16:16 | Autor: SRNA

Košarac i Grujičić pozdravili odobrenje 1,5 miliona KM Srebrenici

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić danas su pozdravili odluku Savjeta ministara o odobrenju 1,5 miliona KM za podršku jednoglasno usvojenim infrastrukturnim projektima u Srebrenica, te izrazili zabrinutost što CIK BiH još nije donio odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Srebrenici.
Mladen Grujičić i Staša Košarac - Foto: SRNA
Mladen Grujičić i Staša KošaracFoto: SRNA

Na sastanku u Sarajevu istaknuto je da su sredstva odobrena nakon nekoliko godina nepotrebnog zastoja, s obzirom na činjenicu da je riječ o preostalom dijelu obećane pomoći prošlog saziva Savjeta ministara razvoju opštine Srebrenica, koja je u iznosu od dva miliona KM najavljena na Investiciono-razvojnoj konferenciji "Mogućnosti i perspektive razvoja Srebrenica 2015" u novembru 2015. godine.

- U septembru 2018. godine za ove svrhe je odobreno 500.000 KM, nakon čega je aktuelni saziv Savjeta ministara u septembru 2020. godine odobrio preostali dio finansijske pomoći - saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Košarac i Grujičić razgovarali su i o razvoju lokalnih politika, te unapređenju poslovnog ambijenta u Srebrenici, sa fokusom na spoljnotrgovinski promet preduzeća koja posluju na području ove opštine "Ekonomik", "AS drvo", Rudnik olova i cinka "Sase", Rudnik boksita, "Petroprojekt", te "Prevent".

Na današnjem sastanku izražena je zabrinutost zbog činjenice da Centralna izborna komisija BiH još nije donijela odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Srebrenici.

Košarac i Grujičić su konstatovali da je neophodno u što skorijem roku potvrditi izborne rezultate, kako bi ova lokalna zajednica nastavila sa normalnim funkcionisanjem i definisanjem razvojnih politika u interesu svih građana.