latinica  ћирилица
13/01/2021 |  14:31 ⇒ 14:37 | Autor: ATV

Majkić: SDS, PDP i DNS izdali interese Srpske u Sarajevu

Poslanici SDS-a, PDP-a i DNS-a nisu se usprotivili inicijativi Denisa Zvizdića u Predstavničkom domu, što je suprotno stavovima Republike Srpske poručila je Dušanka Majkić, poslanik u Predstavničkom domu, piše ATV.
Dušanka Majkić (Foto: Dejan Božić/RAS Srbija) -
Dušanka Majkić (Foto: Dejan Božić/RAS Srbija)

Predstavnički dom PS BiH usvojio je inicijativu poslanika SDA Denisa Zvizdića kojom se zadužuje Savjet ministara da u roku od 30 dana u proceduru uputi prijedlog zakona o načinu korištenja i raspolaganja neperspektivnom nepokretnom vojnom imovinom.

Protiv ove inicijative bili su poslanici SNSD-a i Srpskog kluba, ali kako su poslanici SDS-a, PDP-a i DNS-a u drugom krugu glasanja bili suzdržani, nije bilo potrebnih deset glasova protiv kako bi ova inicijativa bila odbačena. Protiv Zvizdićeve inicijative bili su i poslanici HDZ-a BiH.

- Nevjerovatno je da su poslanici SDS, PDP i DNS, omogućili usvajanje inicijative Denisa Zvizdića na Predstavničkom domu u vezi raspodjele neperspektivne vojne imovine. Šarović i Borenović nisu glasali, Nešić, Mektić, Pekić bili suzdržani, suprotno stavu Republike Srpske. Da se zna - poručila je Majkićeva na svom Tviter nalogu.

Dušanka Majkić (foto: ATV)