latinica  ћирилица
13/01/2021 |  16:03 ⇒ 16:18 | Autor: RTRS

Višković: Zavodu za zapošljavanje tri miliona KM (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio danas ЈU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske tri miliona KM za saniranje posljedica izazvanih širenjem virusa korona.
Zavod za zapošljavanje - Foto: RTRS
Zavod za zapošljavanjeFoto: RTRS

- Riječ je o sredstvima za naknade za one koji su ostali bez posla, a kreću se od 400 do 900 KM po korisniku, zavisno do radnog staža - rekao je Višković.

On je naveo da su za te namjene u 2020. godini iz budžeta Srpske, a posredstvom Zavoda za zapošljavanje, izdvojena 24 miliona KM. Podsjetio je da je 2019. izdvojeno oko 11 miliona, što ukazuje da je zbog posljedica pandemije određen broj radnika ostao bez posla.

- Od početka pandemije oko 21.000 radnika ostala je bez posla, ali je u istom tom periodu više od 23.000 radnika našlo novo zaposlenje, što znači da je više od 2.100 novozaposlenih radnika - rekao je Višković.

Premijer je istakao da je opredjeljenje Vlade očuvanje radnih mjesta, da će oni koji su ostali bez posla na vrijeme dobijati naknade te da Srpska uredno servisira sve obaveze.

Podsjećamo, Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske održao je danas telefonsku sjednicu.