latinica  ћирилица
13/01/2021 |  18:54 ⇒ 14/01/2021 | 00:24 | Autor: RTRS

Zvaničnici uputili čestitke

U Republici Srpskoj je Nova 2021. godina po julijanskom kalendaru dočekana bez javnih proslava.
Pravoslavna nova godina (Foto: ilustracija / RTRS) -
Pravoslavna nova godina (Foto: ilustracija / RTRS)

U četvrtak je neradni dan. Tokom praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru.

Čestitke povodom pravoslavne Nove godine uputili su zvaničnici Srpske.

- Svim građanima koji praznuju po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke povodom nastupajuće 2021. godine. Želim da naredna godina svima donese, prije svega, dobro zdravlje, sveukupni napredak, ličnu i porodičnu sreću. U uvjerenju da će 2021. godinu obilježiti zajedništvo, stabilnost i prosperitet, srdačno vas pozdravljam - navela je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poželio je zdravlje, sreću i uspjeh u ličnom i porodičnom životu.

- Sa željom da pravoslavna Nova godina donese svima ljepše trenutke od godine za nama, prije svega zdravlje, a svima nama da se izborimo sa pandemijom virusa korona koja je obilježila 2020. godinu, nadam se da će godina pred nama biti godina oporavka privrede i oživljavanja ekonomije - naglasio je Čubrilović.

Pravoslavnu Novu godinu čestitao je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

- U godini koja je pred nama želim vam dobro zdravlje, radost i prosperitet. S uvjerenjem da ćemo u novoj, 2021. godini, prevazići sva iskušenja i izazove s kojima smo suočeni, te da će nova godina biti godina našeg daljeg razvoja i napretka, srdačno vas pozdravljam - navodi se u čestitki premijera Srpske.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je svima koji praznik obilježavaju po julijanskom kalendaru mnogo zdravlja, radosti i uspjeha i da Nova godina donese napredak i blagostanje.

Dodik je poželio da u 2021. godini kod svih ljudi ojača vjera u budućnost, međusobno povjerenje, solidarnost i razumijevanje, te da se cijeli svijet izbori sa pandemijom virusa korona koja je odnijela brojne živote.

Povezane vijesti:

Pravoslavna Nova godina

Tegeltija: Godina pred nama biće obilježena napretkom