latinica  ћирилица
14/01/2021 |  12:39 ⇒ 13:45 | Autor: SRNA

Postoji li strah od ideološkog rata u Americi?

Tradicionalna Amerika izlazi na ulice u raznim gradovima širom SAD, dok liberalne demokrate najavljuju uvođenje policijskog časa i jačaju bezbjednosne snage - mnogi analitičari strahuju od ideološkog rat u Americi, odnosno sudara tradicionalista i globalista.
Demonstracije u SAD (FOTO: twitter) -
Demonstracije u SAD (FOTO: twitter)

Američki konzervativci dobili su svoju "svetu" žrtvu, o čijem je imenu malo koji od američkih vodećih medija izvijestio javnost, navodi "Geopolitika".

Riječ je o Ešli Babit, veteranki američkog vazduhoplovtva iz San Dijega, ubijenoj u pucnjavi na Kapitol hilu. Ova porodična žena došla je u glavni grad SAD da podrži Donalda Trampa i nije nosila oružje.

U zgradi Kongresa Ešli je snimila selfi umotana u američku zastavu, kada ju je pogodio metak koji je ispalio član obezbjeđenja.

Da je na taj način ubijen simpatizer Džozefa Bajdena sedmicama bi o tome pisali glavni američki mediji i raspravljali političari.

Dovoljno je prisjetiti se političkog i medijskog reagovanja u vezi sa brutalnim policijskim prekoračenjem primjene sile pri hapšenju Afroamerikanca Džordža Flojda.

SAD su potpuno podijeljeno društvo i mnoge ideje demokrata ne sviđaju se milionima Amerikanaca. Mnogi od njih otvoreno se boje i zaziru od ljevičarske agende buduće administracije i Kongresa.

Mnogi strahuju od "zelene agende" ili "grin dila", za koji misle da će dokrajčiti domaću industrijsku proizvodnju, da će poskupjeti hrana, lijekovi, struja, da će se krenuti u ideološki obračun i da će radikalni feminizam i LGBT propaganda uništiti tradicionalne institucije poput porodice i crkve.

Nedavno je demokrata Nensi Pelosi, predsjednik Predstavičkog doma Američkog kongresa, predstavila reformu poslovnika koja predviđa korištenje samo "rodno inkluzivnih" pojmova u tom domu.

Demokrati predlažu uklanjanje pojmova poput: otac, majka, sin, kćerka, ujak, stric... Umjesto toga, predlažu korištenje pojmova: roditelj, dijete, sibling /pojam koji označava brata ili sestru/ i prvi rođak.

Samo dan kasnije demokratski poslanik Misurija u Predstavičkom domu pastor Ujedinjene metodističke crkve Emanuel Kliver, u želji da "izjednači muška i ženska prava", zaključio je molitvu pred otvaranje 117. saziva Kongresa riječima "a man i a swoman" /men - muškarac, woman - žena/.

Dio javnosti bio je zapanjen činjenicom da pastor ne zna da "amen" nije riječ engleskog korijena i da "men" ne označava muški rod, već da je riječ o izvorno hebrejskoj riječi koja se prevodi kao: "zaista" ili "neka tako bude".

Postoji stvarna opasnost da se pobjednici američkih izbora /demokrate/ počnu osvećivati ​​svojim političkim i ideološkim protivnicima, a da će ovi drugi sve više morati da se privikavaju na ograničenja slobode govora i klasičnu cenzuru u komunističkom maniru, samo mnogo lukaviju i sofisticiraniju.

Totalitarizam protiv kojeg su se SAD toliko puta borile širom svijeta sada prijeti da uđe u domove samih Amerikanaca, zaključuje "Geopolitika".

Popularni televizijski voditelj Taker Karlson sa "Foks njuza" poručuje:

"Ono što se dogodilo u Kapitol hilu omogućiće ljudima na vlasti da oduzmu od vas sva vaša stečena američka prava - pravo na govor bez straha od cenzure, pravo na okupljanje, pravo na život bez nadzora, te pravo na zaštitu svoje porodice".