latinica  ћирилица
14/01/2021 |  13:54 ⇒ 14:30 | Autor: SRNA

Vučić: Očekujem da vakcinišemo 80 odsto nacije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građene da se vakcinišu i istakao da će biti dovoljno vakcina za 90 odsto populacije, te da očekuje da će 80 odsto populacije u Srbiji biti vakcinisano.
Aleksandar Vučić - Foto: SRNA
Aleksandar VučićFoto: SRNA

Vučić je na Zlatiboru rekao da će on i njegovi roditelji primiti vakcinu protiv virusa korona, da mu je svejedno koju će vakcinu i kada da primi.

On je istakao da to još nije uradio kako bi izbjegao kritike "da se snašao dok narod čeka".

Vučić je izrazio zadovoljstvo odzivom građana za vakcinaciju putem kol centra dodavši da se za dva časa prijavilo 17.000 osoba.

- Moraćemo da uvedemo nove telefonske linije - rekao je on.

Upitan o navodima medija da su specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i šef Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju filip Riker razgovarali i o izmjenama Vašngtonskog sporazuma, Vučić je odgovorio da o tome treba da se razgovara sa Srbijom.

- Dio koji smo mi potpisali odnosi se na Srbiji i sa Srbijom mora da se razgovara...Spremni smo da razgovoramo, a da je nešto gotovo, nije - rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da neće priznati kosovsku nezavisnost dok je za stavove iz opozicije da će to uraditi na neki način ali "ni verbalno ni pismeno" rekao da su vjerovatno posljedice "punog mjeseca" juče nad Srbijom.

On je rekao i da predstojeće izbore na Kosovu i Metohiji kontroliše OEBS, te izrazio uvjerenje da će Srbi znati ko im je najviše pomagao.