latinica  ћирилица
14/01/2021 |  15:17 ⇒ 15:17 | Autor: SRNA

Putevi u Semberiji očišćeni od snijega čija je visina do 10 centimetara

Mreža puteva u Semberiji duga 750 kilometara prohodna je za saobraćaj i očišćena od snijega čija je visina danas od pet do 10 centimetara, rekao je Srni tehnički direktor preduzeća "Bijeljina put" Aleksandar Kecman.
Čišćenje snijega - Foto: SRNA
Čišćenje snijegaFoto: SRNA

- Od 9.00 do 12.00 časova bile su intenzivnije padavine u Semberiji i distriktu Brčko, koje mi održavamo, a naša mehanizacija je sa 25 timova očistila sve puteve na kojima nema zastoja - kaže Kecman.

Prema njegovim riječima, najviše padavina bilo je na području planine Majevice, gdje je visina snijega desetak centimetara.

Kecman kaže da puteve posipaju mješavinom abrazivnog materijala i soli, ili čistom soli na usponima i kritičnim dionicama gdje postoji opasnost od stvaranja poledice.

Preduzeće "Bijeljina put" zaduženo je za zimsko održavanje putne mreže u Semberiji, uključujuči i glavne gradske saobraćajnice i glavne ulice u Bijeljini.

Od početka zime mehanizacija je u ovoj regiji tri dana sa padavinama bila angažovana na čišćenju snijega sa puteva, a na području Bijeljine ovo je drugi ovogodišnji snijeg.