latinica  ћирилица
14/01/2021 |  16:43 ⇒ 16:45 | Autor: SRNA

Tuzla: U decembru evidentirano 225 ilegalnih migranata

Policija Tuzlanskog kantona evidentirala je 225 migranata u decembru prošle godine na prostoru ovog kantona, koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente ili potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je informaciju o situaciji u vezi sa migrantima za decembar prošle godine, u kojoj se navodi da je na prostoru kantona evidentirano 69 migranata više nego u oktobru, kada je otkriveno 186.

Tokom decembra evidentirana su 83 migranta iz Avganistana, 58 iz Maroka, 27 iz Pakistana, 22 iz Eritreje, 15 iz Libije, devet iz Iraka, osam iz Alžira, dva iz Palestine i jedan migrant iz Tunisa, navedeno je danas na portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

U ovom periodu evidentirano je i 28 bezbjednosno interesantnih događaja u kojim su učestvovali migranti, dok su tri događaja evidentirana kao krivična djela, i to pokušaj ubistva, teška krađa i štećenje tuđe stvari.

Prema informacijama Službe za poslove sa strancima - Terenski centar Tuzla, u novembru prošle godine, Centar je izrekao mjere i izdao rješenja o protjerivanju 10 migranta, koji su upućeni u privremeni prihvatni centar u Blažuju.