latinica  ћирилица
14/01/2021 |  19:11 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Porodicama iz K. Dubice i Kostajnice stigla pomoć od anonimnog donatora (VIDEO)

Pet porodica iz opština Kozarska Dubica i Kostajnica, dobilo je novčanu pomoć, od oko dvije i po hiljade maraka, od anonimnog donatora. Donacija je uručena posredstvom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.
Kostajnica - uručena zahvalnica - Foto: RTRS
Kostajnica - uručena zahvalnicaFoto: RTRS

Zahvaljujući anonimnom donatoru i Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji, novčana pomoć uručena je majci nepokretne djevojčice Anje Budimir iz Kozarske Dubice.

- Anja ima tumor na mozgu, na vratnom dijelu kičme, na cijeloj kičmi ima dosta metastaza. Rađene su joj operacije u Beogradu, ali je ostala nepokretna - kaže Anjina majka Marijana Budimir i dodaje da im je svaka pomoć dobrodošla u ovim, kako je rekla, teškim vremenima jer moraju sve da kupuju - od pelena do lijekova.

Na preporuke Parohije dubičke i kostajničke, pomoć je uručena i socijalno-ugroženim porodicama koje su pretrpjele štete zbog zemljotresa.

- Јedna porodica živi ovdje u Kozarskoj Dubici, druga je u Veriji, a treća se nalazi u Bačvanima. Zahvaljujući gospodinu Miloradu Arlovu i anonimnom donatoru na pomoći. Mi smo donijeli odluku da ocim porodicama bude preusmjeren novac, prije svega, za sanaciju na objektima koji su oštećeni u zemljotresu - naglasio je sveštenik Branko Repaja.

Pomoć je dobio i Petar Avdulaj iz Strigove koji je prije pet godina izgubio kuću i porodicu u požaru, nakon čega je teško obolio.

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov rekao je da anonimni donator koji pomaže Kosovu i Metohiji, Srpskoj i Baniji služi za primjer mnogim imućnijim i bogatijim pojedincima.

Uručene su zahvalnice i knjige “Humano srce Srpske” direktorki Srednjoškolskog centra Kostajnica za učestvovanje u humanitarnoj akciji za izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici i direktorki Јavnog preduzeća “Centar za informisanje” u Kozarskoj Dubici za doprinos u promociji humanitarnog rada.