latinica  ћирилица
15/01/2021 |  13:40 ⇒ 19:33 | Autor: SRNA

Kostrešević: Nismo dobili zvaničan poziv za sastanak kod gradonačelnika

Vršilac dužnosti direktora Puteva Republike Srpske, Davor Kostrešević demantovao je tvrdnje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da su predstavnici ovog preduzeća dobili zvaničan poziv za današnji sastanak kod gradonačelnika.
Davor Kostrešević - Foto: SRNA
Davor KostreševićFoto: SRNA

Vršilac dužnosti direktora Puteva Republike Srpske Davor Kostrešević demantovao je tvrdnje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da su predstavnici ovog preduzeća dobili zvaničan poziv za današnji sastanak kod gradonačelnika.

- Јavno preduzeće Putevi Republike Srpske nisu zvaničnim putem ni pozvani na sastanak gradonačelnika sa predstavnicima preduzeća koja su angažovana na čišćenju snijega, Službe hitne medicinske pomoći i Civilne zaštite i preduzeća koja obavljaju javni prevoz u Banjaluci - rekao je Kostrešević Srni.

On je rekao da postoje procedure koje definišu odnose između pravnih lica koje Stanivuković, očigledno ne poznaje u dovoljnom obimu.

- ЈP Putevi Republike Srpske u službi je svih građana Srpske i trudi se da svima jednako izađe u susret i nije uposlenik Stanivukovića da se na takav način niti nekog poziva niti nekog razrješava ili bilo šta organizuje - pojasnio je Kostrešević.

Kostrešević smatra da nije korektna ovakva vrsta komunikacije gradonačelnika Banjaluke jer se direktno iznosi nešto na račun narušavanja ugleda Puteva Republike Srpske, koji ovo preduzeće gradi mnogo godina.

On je napomenuo da Јavno preduzeće Putevi Republike Srpske svoj ugled gradi mnogo godina prije mandata Stanivukovića i mnogih drugih ljudi.

- Preduzeće Putevi Republike Srpske je u službi Srpske i svih njenih građana i služiće potrebama svih jednako - zaključio je Kostrešević.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da današnjem sastanku, mada su uredno pozvani, nisu prisustvovali predstavnici Puteva Republike Srpske, iako u Banjaluci postoje magistralni putevi, koje ne održavaju gradske službe već to preduzeće.