latinica  ћирилица
15/01/2021 |  17:58 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Bijeljinskoj bolnici Orden zastave Republike Srpske (VIDEO)

Među odlikovanim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj povodom Dana Republike je i bijeljinska Bolnica "Sveti vračevi".
Odlikovanje za bijeljinsku bolnicu - Foto: RTRS
Odlikovanje za bijeljinsku bolnicuFoto: RTRS

Zaposleni u ovoj ustanovi sa ponosom ističu da im je Orden zastave Republike Srpske podrška i podstrek da se odgovori na sve izazove, koje je donijela pandemija.

- Zdravstveni radnici Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini pokazali su visok moral i profesionalnu odgovornost u zaštiti zdravlja stanovništava u vrijeme pandemije virusa korona i taj entuzijazam nas neće napustiti - ističe direktor ove zdravstvene ustanove Zlatko Maksimović, ponosan na odlikovanje povodom Dana Republike.

Јedanaest mjeseci nakon pojave prvog registrovanog pacijenta oboljelog od kovida, bijeljinska Bolnica je opremila tri bolnice za kovid, sa oko 200 kreveta.

- Pandemija je promijenila život ljudi u cijelom svijetu, skoro godinu dana, ljekari i medicinsko osoblje bijeljinske Bolnice su u vanrednom stanju. Pomoć privrednika i gradske uprave u nabavci medicinske opreme i drugih sredstava bila je prioritet - ističe Aleksandra Radojičić, infektolog ЈU bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina.

U bijeljinskoj Bolnici za kovid smješteni su i pacijenti iz susjednih opština ove regije. Trenutno je na liječenju 70 lica pozitivnih na virus korona, od njih je 18 u teškom stanju. Pred zdravstvenim radnicima je imunizacija stanovništva, za koju se, kako kažu, pripremaju planovi vakcinacije i edukacija medicinskih radnika.