latinica  ћирилица
15/01/2021 |  17:58 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Humanost vozača kamiona ne poznaje granice (VIDEO)

Vozači širom svijeta 15. januar obilježavaju kao svoj dan.
Gradiška - Foto: RTRS
GradiškaFoto: RTRS

U znak zahvalnosti, danas su iz Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška, pripremili skroman ručak za sve vozače, koji su se zadesili na carinskom terminalu Čatrnja.

Dragoslava Šinika iz Gradiške poznaju mnogi dobri i humani ljudi. Za njega nema prepreke i radi 24 časa dnevno. Pomaže porodicama koje imaju djecu sa smetnjama u razvoju, a pokrenuo je akciju nabavke i distribucije lijekova kojih nema u Republici Srpskoj. U vrijeme pandemije, desna ruka su mu bili vozači kamiona i prijatelji širom regiona i Evrope.

Do sada je uz pomoć kolega volontera i dobrih ljudi prikupljeno više od 1.400 lijekova. Niko od porodica nije platio ni lijek ni dostavu i tako će biti dok traje kriza sa virusom korona. Pojedinih lijekova nema kod nas i to stvara veliki problem roditeljima, ali ono što je bar malo pozitivno je da nadležni fond refundira novac onima koji ga kupe, uz ovjeren recept iz apoteke, ističe Šinik.

- Vozači, volonteri, slučajni prolaznici danas su se okupili da pokažu svoju humanost. Kako nam kažu, do sada nije bilo nikakvih problema kada prelaze granicu i ono što je najbitnije je da nijedno dijete nije ostalo bez potrebnog lijeka - kaže Šinik.

Ugledajmo se na ove dobre ljude. Neka januar ne bude jedini mjesec darivanja. Potrudimo se da obradujemo nekog kad smo u mogućnosti i da pokažemo da smo humani - napominju vozači i volonteri.

Čestitamo Dan vozača i želimo ugodnu i mirnu vožnju!