latinica  ћирилица
15/01/2021 |  18:56 ⇒ 18:56 | Autor: srpskainfo.com

Topić: Ulice čiste zbog Božije volje, a ne rada zimskih službi

Građani najbolje znaju u kakvom je haosu juče bio grad. Imali smo prohodne puteve, ne zahvaljući radu gradskih službi, već Božijoj volji, suncu koje se pojavilo na nebu pa je temperatura došla u plus, rekao je to šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić komentarišući reakciju gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića na jučerašnju situaciju u Banjaluci.
Dragoslav Topić (foto:Mondo - Željko Svitlica) -
Dragoslav Topić (foto:Mondo - Željko Svitlica)

Topić je rekao da i danas sporedne ulice nisu očišćene.

- Ulica u kojoj ja živim, manastira Gomionice, je bila u potpunom kolapsu nekih 40 minuta, gdje se grtalica čak zaglavila pa je dolazila policija, morali su stavljati lance - naveo je on i naglasio da je put prema Donjim Kolima bio totalno neprohodan.

Postavljam pitanje da li će se to dešavati i ubuduće.

- Djeca idu u školu radnici putuju na posao i ko će odgovarati u slučaju da neko zakasni na posao zbog neočišćenog grada. Iskreno se nadam da se takva situacija se neće ponoviti. Ne znamo ko je kriv i ne žalimo da okrivljujemo radnike, koji rade na održavanju. Mi čak sumnjamo da gradonačelnik nije izdao nalog za čišćenje. Sve se ovdje radi pod velom tajne. Vidjećemo šta će biti u narednom periodu daćemo još jednu šansu kada je u pitanju čišćenje grada, onda ćemo imati stav - naglasio je Topić.

On smatra da je današnja konferencija za novinare gradonačelnika na kojoj je govorio o jučerašnjoj situaciji "populističko spinovanje".

- Danas smo dobili obavještenje da gradonačelnik sa grtalicom Čistoće nije obilazio teren i građane, već neku nerođenu tetku u Bronzanom Majdanu. Ako je to posao gradonačelnika onda svaka čast. Onda je mogao to raditi sa vozilom koje je ispred Gradske uprave, koje ima pogon na sve četiri točka i košta više od 100.000 KM a ne na račun građana Banjaluke - zaključio je on.