latinica  ћирилица
16/01/2021 |  08:31 ⇒ 08:40 | Autor: srpskainfo.com

KK Borac domaćin drugog "balona" ABA lige

Košarkaški klub Borac Banjaluka biće domaćin drugog "balona" ABA lige od 18. do 24. januara.

Domaćin će odigrati na drugom turniru tri meča, a sad je poznata satnica.

Banjalučani će prvo 19. januara odigrati meč protiv Sutjeske iz Nikšića u 13.00 časova, a zatim slijede dueli protiv Širokog Brijega (21. januar u 17.00 časova), te Podgorice (23. januar u 17 časova).

Košarkaš Borca Nemanja Nikolić ističe da se ekipa nakon turnira na Zlatiboru privikla na turnirski način takmičenja i da će već u Banjaluci to biti lakše.

– Prvi turnir je za sve nas bio nešto novo. Morali smo da se privikavamo da nema puno vremena za oporavak, analizu, već se odmah nakon meča ide u pripreme za naredni. Bilo je to novo iskustvo, a sad smo sigurno spremniji za ove mečeve u Banjaluci. Imamo tri utakmice u pet dana ritam je naporan i moramo da se spremimo za svakog rivala - rekao je Nikolić

Ono što im stvara problem su, kaže Nikolić, svakako povrede.

- Od starta sezone imamo velikih problema zbog izostanka pojedinih igrača, pa smo tako sad ostali i bez Tavarijusa Šajna koji je operisao Ahilovu tetivu. Njegov izostanak će se svakako osjetiti u našoj igri jer je riječ o igraču koji je nam je puno donosio. Međutim, moramo da zbijemo redove i odigramo što bolje naredni turnir. Ohrabrenje je povratak Draška Kneževića mada će njemu trebati vremena da uhvati prabu formu - istakao je Nikolić.

U Banjaluci su svi željeli da ugoste timove ABA 2 lige, ali nažalost situacija sa virusom korona diktira da se igra bez publike koja bi sigurno puno unačila domaćem timu.

- Sigurno da smo svi željeli da se mečevi igraju pred navijačima bio bi drugačiji osjećaj. I ovako ipak treba da opravdamo ulogu domaćina. Želimo da što bolje završimo ovaj drugi turnir. Ekipe su podjednakog kvaliteta, očekujem veoma neizvjesne mečeve a mi ćemo u svaki ući sa ciljem da ostvarimo pobjede- istakao je Nikolić.

Banjalučani će odmjeriti snage sa dvije ekipe iz Crne Gore (Sutjeska i Podgorica), te sa dobrom poznatom ekipom Širokog brijega koja je pred finalni turnir u derbiju lako savladala Leotar u šampionatu BiH.

-Sutjeska je trenutno na skoru 1-3, ali to ne smije da nas zavara. Poraženi su u neizvjesnim završnicama, nisu imali ni sportske sreće, tako da su veoma kvalitetna ekipa. Podgorica je ostala bez Marka Ljubičića, sjajnog i iskusnog plejmejkera sa kojima sam zajedno igrao u Igokei. Umjesto njega doveli su Ognjena Čarapića tako da su i oni veoma dobar tim koji ima svoj kvalitet što su pokazali na prvom turniru. Od svih rivala svakako najbolje poznajemo Široki. Imali smo dosta vremena da se spremimo za ove duele i očekujem da pruižimo veoma kvalitetne partije i pokušamo da napravimo što bolji skor. Ipak igramo u svojoj dvorani, naviknuti smo na parket i želimo da budemo dobri domaćini- dodao je Nikolić.

Nakon prvog turnira Banjalučani imaju polovičan učinak po dvije pobjede i poraza.