latinica  ћирилица
16/01/2021 |  12:33 ⇒ 12:59 | Autor: SRNA

Drvar: Završena rekonstrukcija Službe hitne pomoći

Rekonstrukcija i opremanje Službe hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja u Drvaru je završena, a Vlada Srbije za to je obezbijedila 466.678 KM.
Drvar - završena rekonstrukcija Službe hitne medicinske pomoći - Foto: SRNA
Drvar - završena rekonstrukcija Službe hitne medicinske pomoćiFoto: SRNA

Načelnica opštine Dušica Runić rekla je da je, osim rekonstrukcije prostora i sistema za grijanje, u okviru ovog projekta nabavljena kompletna oprema za hitnu pomoć.

- Urađena je digitalizacija RTG aparata, a opremljena je i ambulanta u Bosanskom Grahovu osnovnom opremom i stomatološkom stolicom. Na ovaj način primarna zdravstvena zaštita podignuta je na veći nivo - istakla je Runićeva.

Ona je navela da će opština Drvar nastaviti da razvija partnerske odnose sa institucijama na području opštine koje su u službi građana.

- Mi se zahvaljujemo Vladi Srbije, predsjedniku Aleksandru Vučiću, kao i srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji daju nesebično podršku Srbima u Federaciji BiH. Zahvaljujući Srbiji i Republici Srpskoj stvaramo bolje uslove života u povratničkim opštinama - rekla je Runićeva.

Ona je pozvala rukovodstvo Srbije i Republike Srpske da posjete Drvar i da zajedno obiđu realizovane infrastrukturne projekte.