latinica  ћирилица
16/01/2021 |  13:15 ⇒ 15:04 | Autor: SRNA

Pupovac u Kostajnici; Uručeni paketi pomoći (FOTO)

Srpsko nacionalno vijeće iz Hrvatske danas je dopremilo pomoć građanima Kostajnice, a u posjetu je stigao i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.
Kostajnica - Milorad Pupovac - Foto: RTRS
Kostajnica - Milorad PupovacFoto: RTRS

Pupovac je rekao novinarima da je dopremljeno 500 prehrambenih paketa.

- Prije desetak dana ovdje je bila moja koleginica Dragana Јeckov, takođe sa jednim kontigentom pomoći, a danas smo to ponovili sa 500 paketa - naveo je Pupovac.

Kostajnica - Paketi pomoći - SNV (foto: RTRS)

Pupovac je rekao da će SNV pomagati i ubuduće, u mjeri i količini u kojoj bude moguće odvojiti za građane Kostajnice koji su stradali od istog potresa sa čijim se posljedicama bori i Hrvatska, odnosno Banija.

Pupovac je podsjetio da je nekoliko hiljada ljudi sa Banije ostalo bez svojih domova.

- To su objekti za rušenje koji imaju crvenu oznaku i do sada je popisano 12 ili 13 hiljada onih koji ne bi smjeli koristiti svoju kuću prije nego što dođe do sanacije - rekao je Pupovac.

Nikola Јanjetović - Milorad Pupovac - Dalibor Bišćan (foto: RTRS)

Pupovac je napomenuo da naknadni zemljotresi koji se osjećaju svaki dan povećavaju štetu i podržavaju strah kod ljudi, tako da se mnogi ne usude ući u kuće.

- Naš glavni posao i posao države je da im obezbijedimo kontejnere i da ih smjestimo u toplo, da imaju elementarnu zaštitu od hladnoće i straha, te mogućnost da odatle počnu raditi zajedno s nama, zajedno sa državom, na obnovi svog života koji je teško narušen - naglasio je Pupovac.

Prema njegovim riječima, posljedice zemljotresa se osjećaju u Zagrebu i mnogim drugim mjestima, ali najviše u području Topuskog, Gline, Petrinje, Dvora, Kostajnice i manjih opština kao što su Kukuruzari, Majur, Sunja i Dubica.

Kostajnica - Milorad Pupovac (foto: RTRS)