latinica  ћирилица
16/01/2021 |  14:14 ⇒ 14:36 | Autor: Blic

AO: Dvije nedjelje karantina za desetine tenisera

Pravila pred prvi Grend slem u sezoni, Australijan open, su stroga i igrači će morati striktno da ih poštuju kako ne bi bili kažnjeni za kršenje protokola i udaljeni sa turnira koji počinje 8. februara.
Novak Đoković (foto: instagram) -
Novak Đoković (foto: instagram)

Prema posljednjim informacijama iz Melburna, nekoliko desetina tenisera će biti u dvonedjeljnom karantinu, zbog mogućnosti kontakta s osobom inficiranom virusom korona. Tačnije, njih 47.

Naime, u u Melburn je, pored ostalih, najprije sletio i avion sa 79 osoba, među kojima je bilo i 24 igrača i igračica, a niko od njih nije bio pozitivan na virus korona testu, ali jesu jedan član posade i jedan putnik koji nije sportista. Tu je tek počela drama za aktere "bijelog sporta", kojima su se kasnije pridružila i 23 igrača iz upravo pristiglog drugog aviona.

Naime, zbog strogih pravila organizatora Australija opena, ta 24 takmičara su odmah sprovedena u dvonedjeljni potpuni karantin - neće moći uopšte da napuštaju hotelske sobe, niti da treniraju. To je potom zadesilo i 23 njihovih kolega iz drugog aviona.

Povodom čitave situacije čelnici turnira su se oglasili saopštenjima, ali nisu precizirali o kojim teniserima je riječ.

- U kontaktu smo s svima s tog leta i grupi igrača koja je bila u avionu se mijenjaju uslovi boravka, ali brinućemo o njihovim potrebama i oni razumiju cjelokupnu situaciju. Naše misli su uz dvoje ljudi pozitivno testiranih na letu i želimo im brz oporavak - poručio je direktor AO Kreg Tili.

U drugom saopštenju navodi se da je od 64 osobe u drugom avionu, među kojima su 23 tenisera, jedna osoba bila inficirana, i to putnik.

Nezvanično, među onima koji će naredne dvije sedmice ostati u hotelskim sobama, iz prvog aiona su Viktorija Azarenka, Sloun Stivens, Kei Nišikori, Tenis Sandgren, Nikolas Monro, Santijago Gonzalez, Artem Sitak, Pablo Kuevas, Gvido Pelja, Alison Riske, Markos Điron, ali i kolega Novaka Đokovića s kojim je osnovao Asocijaciju profesionalnih teniskih igrača (PTPA), Vasek Pospišil.

Ko su "teniski putnici" u drugom avionu, još nije poznato, osim da se radi o letu iz Abu Dabija u Melburn.

Među onima koji su bili u tom avionu je i ukrajinska teniserka Marta Kostjuk.