latinica  ћирилица
17/01/2021 |  11:20 ⇒ 11:45 | Autor: RTRS

Do sada iskorišteno 27.200 turističkih vaučera

U Republici Srpskoj je u periodu od 15. juna 2020. godine do 15. januara 2021. godine izdato 27.200 turističkih vaučera za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima za smještaj na području Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.
Vaučer (foto: vladars.net) -
Vaučer (foto: vladars.net)

Iz Ministarstva podsjećaju da pravo na dodjelu turističkog vaučera u vrijednosti od 100 KM ostvaruju svi punoljetni građani Republike Srpske, a jedan korisnik može iskoristiti vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, a dva korisnika u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Vaučer se može koristiti samo radi plaćanja usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom kod ugostitelja koji pruža ugostiteljske usluge u ugostiteljskom objektu za smještaj, a koji je van mjesta prebivališta korisnika vaučera.

Građani Republike Srpske turističke vaučere mogu koristiti do 30. juna 2021. godine, a građani koji su u 2020. godini iskoristili turistički vaučer mogu ostvariti pravo na korištenje turističkog vaučera i u 2021. godini.

Turističke vaučere moguće je koristiti u 95 ugostiteljskih objekata za smještaj širom Republike Srpske, kao i u 28 turističkih agencija posredstvom kojih je moguće odabrati turistički paket aranžman za boravak na destinacijama u Republici Srpskoj, a evidencija ugostiteljskih objekata i turističkih agencija dostupna je na veb stranici Ministarstva trgovine i turizma, navedeno je u saopštenju.