latinica  ћирилица
17/01/2021 |  14:33 ⇒ 14:40 | Autor: Večernje novosti

Zenica: Zaplijenjena rekordna količina cigareta, vrijednosti 78.000 KM

Na osnovu ranije prikupljenih obaveštajnih informacija da A. V. dovozi cigarete bez akciznih markica UIO iz Hercegovine u Zenicu, kao i da ih nelegalno prodaje, službenici UIO su otkrili lokaciju na kojoj su skladištene cigarete bez akciznih markica, rekao je Ratko Kovačević, portparol UIO BIH.
Zapljena cigareta (foto: V. Mitrić) -
Zapljena cigareta (foto: V. Mitrić)

Pretresen je putnički automobil kao i dvije garaže, gdje je pronađeno 13.144 paklica cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama UIO i vozilo koje je služilo za činjenje krivičnog dela. Aktivnosti na terene sprovedene su po naredbama i saglasnostima Tužilaštva BiH i Suda BiH radi prikupljanja dokaza.

Osim privremeno oduzetih cigareta, zaplijenjeno je i vozilo, kao i drugi predmeti koji služe kao dokaz počinjenog krivičnog djela. Vrijednost privremeno oduzete robe je 78.100 KM.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz Tužilaštvu BiH biće podnesen izvještaj o postojanju sumnje o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu protiv osumnjičenog, te se nastavlja istraga ne  prikupljanju dokaza u vezi s ovim krivičnim djelom, navodi se iz UIO.