latinica  ћирилица
17/01/2021 |  16:01 ⇒ 16:07 | Autor: SRNA

Linta: Mnogi dokazi upućuju da je Sarajevo antisrpski grad

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je da mnogi dokazi potvrđuju nespornu činjenicu da je današnje Sarajevo antisrpski grad, a jedan od njih je promjena naziva ulica i trgova u imena osvjedočenih fašista i ratnih zločinaca, kao i postavljanje tabli na kojima piše da su Srbi "agresori i zločinci".
Miodrag Linta - Foto: TANЈUG
Miodrag LintaFoto: TANЈUG

Linta je podsjetio da je najmanje 150 ulica i trgova preimenovano, koje su prije građanskog rata nosili imena istaknutih Srba ili imena srpskih mjesta, gradova i drugih toponima.

Prema njegovim riječima, potpuno je jasno da je cilj bošnjačkih vlasti na čelu sa SDA da na svaki način zatru tragove viševjekovnog postojanja Srba u Sarajevu i njihov ogroman doprinos stvaranju i kulturnom uzdizanju tog grada.

Sarajevske ulice su, kako je naveo, umjesto srpskih heroja i antifašista, nazvane po osvjedočenim fašistima i ratnim zločincima iz vremena NDH i skoro svim viđenijim saradnicima ustaškog režima koji je počinio genocid nad srpskim narodom.

Linta je podsjetio i na ulicu 10. brdske brigade čiji je komandant bio zloglasni Mušan Topalović Caco koji je organizovao masovno ubijanje Srba na Kazanima, saopšteno je iz Saveza Srba regiona.

- Pored skandaloznih, ali očekivanih promjena naziva ulica i trgova, u Sarajevu su postavljene ratnohuškačke i srbomrzačke table na zgradi Gradskog vijeća i na drugim mjestima na kojima piše da su Srbi "agresori i zločinci" - naveo je Linta.