latinica  ћирилица
18/01/2021 |  07:53 ⇒ 10:32 | Autor: RTS

Denveru za pobjedu malo i Јokićevih 35 poena (VIDEO)

Košarkaši Јute pobijedili su Denver na gostujućem terenu rezultatom 109:105 u veoma napetoj utakmici. Nikola Јokić briljirao sa 35 poena, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz DŽezera, koji su ostvarili peti uzastopni trijumf.
Nikola Јokić (foto:nuggets/Twitter screenshot) -
Nikola Јokić (foto:nuggets/Twitter screenshot)

Јuta i Denver vodili su veliku borbu u prošlogodišnjem plej-ofu (serija završena poslije sedam utakmica), i ovaj meč kao da je nastavljen u tom maniru. O tome svjedoči i izjava Nikole Јokića.

- To je bila takva utakmica, intenzivna. Bila je to dobra košarka - rekao je Јokić.

U pobjedničkoj ekipi poeni su bili lijepo raspoređeni. Najefikasniji je bio rezervista DŽordan Klarkson sa 23 poena, a pratili su ga Donovan Mičel sa 18 i Bojan Bogdanović sa 17.

Velika bitka vodila se ispod koša – centar Јute Rudi Gober postigao je 15 poena, uz 13 skokova.

Gober važi za jednog od najboljih defanzivaca lige i zbog toga poenterski učinak Nikole Јokića još više dobija na značaju. On je predvodio Denver ubacivši čak 35 poena, uz 14 skokova i devet asistencija.

Ipak, srpski igrač je odbio da govori o rivalstvu sa Goberom.

- Igrao sam protiv Јute - poručio je centar iz Sombora.

U Nagetsima raspoložen je bio još DŽamal Mari, ali samo u prvom poluvremenu u kojem je ubacio 24 od svojih 30 poena, što je jedan od razloga poraza Denvera. Niko drugi u toj ekipi nije iao dvocifren učinak.

Јuta je prelomila utakmicu u trećoj četvrtini kada je Majk Konli ukrao loptu Јokiću i dodao je Klarksonu koji je poentirao sa linije za tri poena.

Nagetsi su pokušavali da se vrate. Mari je postigao trojku sedam sekundki pre kraja, i rezultat je bio 107:105. Ali konačne brojke na semaforu ispisao je Rudi Gober efektnim zakucavanjem.

Јuta će u sljedećem meču dočekati ekipu Nju Orleansa, a Nagetsi idu u goste Oklahomi.

Utakmica Tandera i Filadelfije je odložena zbog koronavirusa, pa na parketu nije bilo Alekseja Pokuševskog, kao i ni Nemanje Bjelice, koji je potpuno izgubio povjerenje stručnog štaba Sakramenta.

Kingsi su poraženi od Nju Orleans pelikansa sa 128:123 i to je već četvrti uzastopni duel u kojem srpski reprezentativac nije dobio priliku.

Noć u NBA ligi zatvorili su Los Anđeles klipersi ubedljivim trijumfom nad Indijanom – 129:96.