latinica  ћирилица
18/01/2021 |  08:35 ⇒ 10:32 | Autor: RTRS

Savkovići iz Dervente - desetočlana porodica za primjer (VIDEO)

Porodica Savković iz Dervente, sa osmoro djece, veliku pažnju posvećuje poštovanju tradicionalnih običaja.
Porodica Savković - Foto: RTRS
Porodica SavkovićFoto: RTRS

U domu porodice Savković uvijek je veselo, jer u ovoj desetočlanoj porodici vlada harmonija i međusobno poštovanje. Iako ih ima mnogo, sve funkcioniše u savršenom redu i svako zna svoje dužnosti i obaveze, pa čak i najmlađa Milica.

Mnogočlana porodica ima brojne prednosti. Između ostalog, djeca uvijek imaju društvo i nikad im nije dosadno. Takođe, Milica nema potrebe da ide u vrtić, jer uvijek ima neko da je čuva.

Za razliku od većine svojih vršnjaka, ova djeca ne provode mnogo vremena na društvenim mrežama. Više vole druženje uživo i tradicionalne dječije igre, omiljene generacijama.

Porodica Savković, svojim primjerom, na najljepši mogući način pokazuje kako porodica treba da funkcioniše i to je ujedno i odgovor svima koji tvrde da to u ovakvim uslovima nije moguće.

Navikli su sve da dijele i da se raduju tuđim uspjesima. Kod njih nema mjesta za ljubomoru i zavist. Nikada se ne svađaju i ne mogu da zamisle život jedni bez drugih. To je ono najvrednije što imaju.

Slavica i Dejan veliki značaj pridaju vjeri i odgajaju djecu u pravoslavnom duhu, jer smatraju da je, pored ljubavi i poštovanja, za funkcionisanje zdrave porodice najvažnija vjera. Svojim primjerom bude u djeci želju da jednog dana osnuju baš takve porodice.

Dobra organizacija jedan je od glavnih uslova za uspješno funkcionisanje, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Najstariji Јovan planira da nastavi porodični posao, dok mali Vasilije ima sasvim drugačije planove.

Porodica Savković primjer je složne i vrijedne porodice, u kojoj svaki član daje doprinos u skladu sa svojim mogućnostima.

Kako funkcionišu Savkovići, pogledajte u našem video prilogu: