latinica  ћирилица
18/01/2021 |  14:30 ⇒ 14:32 | Autor: SRNA

Foča: Sve povoljnija epidemiološka situacija

Epidemiološka situacija na području opštine Foča iz sedmice u sedmicu je sve povoljnija, o čemu govori podatak da je u Domu zdravlja trenutno na ambulantnoj terapiji osam pacijenata sa simptomima virusa korona, što je mnogo manje u odnosu na novembar prošle godine, rečeno je na redovnom sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije.
Dom zdravlja Foča (Foto:radiofoca.com) -
Dom zdravlja Foča (Foto:radiofoca.com)

Iz Štaba navode da se nisu obistinila strahovanja zdravstvenih radnika da bi u sedmici nakon pravoslavnog Božića moglo doći do ponovnog rasta broja pacijenata zaraženih virusom korona, tako da je, deset dana nakon Božića, broj pacijenata koji primaju terapiju u Domu zdravlja smanjen sa 20 na osam.

Direktor Doma zdravlja Foča Miroslav Ristanović potvrdio je da je evidentan pad broja pacijenata i da je epidemiološka situacija povoljna.

On je najavio da će za osoblje Doma zdravlja ovih dana biti organizovana obuka za proces vakcinisanja protiv virusa korona.

Krizni štab razmatrao je mogućnost da se sjednice Skupštine opštine ponovo održavaju u prostorijama Centra za kulturu i informisanje, jer je sala Gradskog pozorišta, zbog nedostatka grijanja i stolova, neuslovna za održavanje takvih sastanaka, a iz nje nije moguće organizovati ni radio-prenos.

Na sastanku Kriznog štaba je zaključeno da će se narednih dana naći rješenje i obezbijediti prostorije koje zadovoljavaju epidemiološke i sve druge uslove.

Prema preporuci epidemiologa, potrebno je obezbijediti dva metra kvadratna prostora po jednom učesniku sastanka.