latinica  ћирилица
18/01/2021 |  15:53 ⇒ 15:58 | Autor: ATV

Sjeverna Makedonija uputila finansijsku pomoć Kostajnici

Republika Sjeverna Makedonija uputila je finansijsku pomoć opštini Kostajnica.
Kostajnica -
Kostajnica

Zahvaljujući Ambasadoru BiH u Sjevernoj Makedoniji, Draganu Јaćimoviću, Vlada ove države 12. januara donijela je odluku da finansijski pomogne opštini u Republici Srpskoj koja je pretrpjela štetu zbog razornog zemljotresa u Hrvatskoj.

Ovih dana iz budžeta grada Skoplja, takođe će biti uplaćena finansijska pomoć na račun Kostajnice. Ambasador Јaćimović prije nekoliko dana obišao je opštinu Kostajnica i uvjerio se da je šteta od zemljotresa velika.

- Odmah sam kontaktirao premijera Zorana Zaeva koji je odmah rekao da će Vlada Sjeverne Makedonije pomoći opštini u Republici Srpskoj koja je pogođena zemljotresom - rekao je Јaćimović i dodao da je veoma zahvalan na velikoj podršci i prijateljskom odnosu prema Republici Srpskoj.

Danas je, kaže Јaćimović, imao sastanak sa gradonačelnikom Skoplja Petrem Šilegovim koji je odmah najavio finansijsku pomoć Kostajnici.

Podrška glavnog grada i Vlade Sjeverne Makedonije ima još veći značaj s obzirom da je upravo Skoplje pogodio razorni zemljotres 1963 godine.