latinica  ћирилица
18/01/2021 |  15:59 ⇒ 16:00 | Autor: SRNA

Čubrilović: Očekujem da će konačno početi da pobjeđuje razum

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je očekivanje da će konačno u BiH početi da pobjeđuje razum i kompromis i da će BiH i cjelokupno njeno stanovništvo imati isti tretman prema istim događajima iz prošlosti.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Komentarišući snimke iz Bužima povodom proslave akcije takozvane Armije BiH 1995. godine na kojima su se mogle vidjeti ratne zastave i čuti povici "Alahu egber!", dok je sa druge Srbin u Odžaku kažnjen sa 200 KM zbog nošenja zastave Srbije na Badnji dan, Čubrilović je izrazio žaljenje da ljudi na jednoj strani budu kažnjeni za mnogo manje stvari, a na drugoj strani "možete da uradite bilo šta i da to ostane neprimijećeno".

- Ovo nije ništa neuobičajeno i dalje imamo isti odnos u BiH. Problem može biti samo ako neko u Republici Srpskoj nešto uradi, dok na drugoj strani to malo ko i ukazuje i vidi da je problem - rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci, napominjući da nije gledao te snimke.

Na snimcima obilježavanja akcije "Munja 93" u Bužimu i odavanja počasti poginulima, između ostalog, vide se ratne uniforme, ratna zastava BiH i čuju povici "Alahu egber!".