latinica  ћирилица
18/01/2021 |  16:39 ⇒ 17:14 | Autor: srpskainfo.com

Popović: Ko je u sukobu interesa - ne odlučuju ni direktor ni gradonačelnik

Sukob interesa utvrđuje Republička komisija za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, a ne gradonačelnik niti direktor "Vodovoda", poručio je direktor ovog preduzeća Zoran Popović.
Zoran Popović (Foto:  SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA) -
Zoran Popović (Foto: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA)

Onse oglasio nakon što je gradonačelnik Draško Stanivuković objavio na društvenim mrežama da očekuje Popovićevu ostavku.

U obrazloženju gradonačelnikove objave je navedeno da se Popović nalazi u sukobu interesa jer ne može istovremno biti direktor ovog komunalnog preduzeća i odbornik u Skupštini grada.

- Vjerovao sam da ćemo prije Vašeg javnog obraćanja imati priliku da razgovaramo o rezultatima poslovanja Vodovoda za period od kada sam ja na mjestu direkotra ovog preduzeća i vremenu koje je pred nama, jer sam izabran konkursom na mandatni period od četiri godine, do februara 2022. godine. Svako ko se bira na mandatni period mora biti svjestan da jednog dana odlazi sa određene pozicije, ali da bi to trebalo biti rezultat rada i u okvirima procedura, kako to zakon nalaže. Taj zakon smo dužni poštovati i ja kao direktor Vodovoda i Vi kao gradonačelnik – kazao je Popović.

Naglasio je da Vodovod spada u red najuspješnijih preduzeća, kako u Banjaluci, tako i na nivou Republike Srpske i BiH.

- S pravom možemo reći da smo mi regionalni vodovod koji snabdijeva vodom za piće opštine Čelinac, Laktaše, dio Kneževa i Mrkonjić Grad, te dio Ribnika a uskoro i dijelove opštine Prijedor. Uspješno gazdujemo sa skoro 2.000 kilometara vodovodne mreže i jedini smo vodovod u regionu koji gazduje skoro svim seoskim vodovodima na području grada. U uslovima pandemije, kada je veliki broj privrednih subjekata bio zatvoren i nije koristio naše uluge, i pored pada prihoda uspjeli smo pozitivno poslovati sa dobiti od 200.000 KM, što je vidljivo u izvještaju koji ste tražili i dobili – precizirao je Popović.