latinica  ћирилица
19/01/2021 |  09:46 | Autor: SRNA

Arlov od ambasada zatražio da utiču na odluku policije

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorada Arlova uputio je danas pismo ambasadama u Prištini, u kojem apeluje da autoritetom zaštite njegovo demokratsko i ljudsko pravo da dođe na Kosmet i nastavi isključivo humanitarnu misiju.
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

Arlov u pismu, kojeg je poslao preko advokata, traži od ambasada da izvrše uticaj da se ukine odluka Kosovske policijske službe o zabrani njegovog ulaska na Kosovo i Metohiju.

Advokat Dejan Vasić potvrdio je Srni da je danas u ime Arlova uputio pismo ambasadama SAD, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Turske, Švedske, Italije i Kancelariji za vezu Rusije u Prištini.

On kaže da je Arlov u pismu naveo da mu je zabranom uskraćeno pravo na rad i sloboda kretanja.

- Ovakvim postupanjem policije Kosova ugrožen je program pomoći djeci svih nacionalnosti, kao i izgradnja prihvatilišta za djecu sa poteškoćama u razvoju u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici - napisao je Arlov.

On je apelovao na zvaničnike Ambasada da autoritetom zaštite njegovo demokratsko i ljudsko pravo da dođe na Kosmet dođe i nastavi isključivo humanitarnu misiju, te podsjetio da je u dva navrata ulagao žalbu direktoru kosovske policije, ali da do danas po tim žalbama nije odlučeno.

- Očekujem da međunarodna zajednica preko svojih predstavnika utiče da se problem reši i da se Arlovu omogući ulazak na teritoriju Kosova - rekao je Vasić.

On je uz žalbu predao i peticiju sa 3.500 potpisa građana Kosova kojom se traži ukidanje zabrane ulaska na teritoriju Kosova Miloradu Arlovu.

Arlovu je krajem jeseni na administrativnom prelazu Јarinje na putu Raška-Laposavić zabranjen ulazak na Kosmet, uz obrazloženje da "ugrožava bezbjednosnu i zdravstvenu situaciju".