latinica  ћирилица
19/01/2021 |  10:12 | Autor: SRNA

Vučić: Beograd će imati adekvatan odgovor na velikoalbanske ideje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je "velika Albanija" prijetnja za Srbiju, region, Evropu i svijet, ali da će Beograd imati adekvatan odgovor na prijetnje iz Prištine da će samoproglašeno Kosovo ići na referendum za ujedinjene sa Albanijom.
Aleksandar Vučić (@sns_srbija) - Foto: Twitter
Aleksandar Vučić (@sns_srbija)Foto: Twitter

On je naglasio da bi volio da čuje odgovor Brisela i drugih na ovu prijetnju koju je uptio lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

- Da je neko iz Srbije tako govorio o nekom drugom ujedinjenu na Balkanu gotovo da bi nas bombardovali - rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sjednice Operativnog tima za vakcinaciju.

Vučić je rekao da će Operativni tim za vakcinaciju u koordinaciji sa Kancelarijom Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju naći najbolji model da imunizuje Srbe na Kosmetu, a da pritom Srbija ostaje otvorena da pomogne i Albancima, naravno ukoliko oni tu pomoć budu htjeli da prihvate, kao i ostalima.

On je naveo da je Srbija poslala 8.000 Fajzer vakcina Sjevernoj Makedoniji, jer je njihov premijer Zoran Zaev to zatražio.

- Ako nam neko bude tražio iz Republike Srpske i BiH, kako da odbijemo? - upitao je Vučić.

Na pitanje da li bilo reakcije iz EU na uvoz vakcine kineske firme Sinofarm u Srbiju, Vučić je rekao da reakcije nije bilo, a da je nije ni očekivao.

- Šta da kažu? Što si Vučiću uzeo kinesku vakcinu? Meni je važniji jedan spasen život u Srbiji nego to da me neko pohvali ili kritikuje - rekao je Vučić i naveo da on u perspektivi očekuje veliku pomoć EU i da Srbija preko Poljske dobije 800.000 vakcina Astrazeneka.

Predsjednik Vučić kaže da do sutra uveče očekuje da u Srbiju dođe prvo 200.000, a potom još 50.000 doza vakcine sputnjik.