latinica  ћирилица
19/01/2021 |  15:53 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Borac stotkom u produžetku bolji od Sutjeske (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Borca ostvarili su pobjedu na startu drugog prozora ABA lige 2 koji se igra u Banjauci, pošto su poslije produžetaka savladali Sutjesku (100:93).
Borac - Sutjeska (foto: ABA league/Dragana Stjepanović) -
Borac - Sutjeska (foto: ABA league/Dragana Stjepanović)

Po četvrtinama je bilo: 30:20, 15:23, 23:14, 18:29, i u produžetku 14:7.

Ovo je Borcu treći trijumf, i uz dva poraza ostali su i te kako igri u borbi za plasman među osam najboljih ekipa drugog po snazi regionalnog takmičenja.

Borac - Sutjeska (foto: ABA league/Dragana Stjepanović)

U dramatičnom finišu pri rezultatu 86:84 Borac je imao napad za pobjedu ali Nikola Tanasković nije pogodio. Na drugoj strani Ismet Sejfić je fauliran i bio je siguran sa linije slobodnih bacanja za produžetak.

U produžetku je Borac stekao pet poena viška a Sutjeska je stalno prijetila da bi sa dva vezana pogođena šuta Nemanja Reljić donio veliku prednost domaćem timu i zasluženo slavlje.

U pobjedničkom timu Nikola Tanasković je imao 25 poena,  Draško Knežević je dodao 21,  dok je na drugoj strani Đorđe Milošević imao 32 poena i čak 15 skokova.

Borac - Sutjeska (foto: ABA league/Dragana Stjepanović)

Narednu utakmicu Borac igra protiv Širokog Brijega 21. januara, a dva dana kasnije rival je Podogorica. Oba meča počinju u 17 časova u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci.