latinica  ћирилица
19/01/2021 |  16:01 ⇒ 19:47 | Autor: SRNA

Јanjetović: Operativno 300.000 KM koje je uplatila Vlada Srpske

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Јanjetović izjavio je Srni da je Vlada Republike Srpske uplatila 300.000 KM i da su sredstva operativna, kao i 90.000 KM pomoći koju su obezbijedili gradonačelnici i načelnici iz SNSD-a.
Nikola Јanjetović - Foto: RTRS
Nikola ЈanjetovićFoto: RTRS

- Dogovoreno je da gradovi i opštine, čiji su gradonačelnici i načelnici iz SNSD-a, za Kostajinicu prikupe ukupno 330.000 KM - rekao je Јanjetović.

On je istakao da su zbrinuti svi stanovnici kojima su objekti oštećeni u zemljotresu, podsjetivši da je Vlada Srpske obezbijedila i tri kontejnera za smještaj, jedan firma koja ih proizvodi, a dva je kupila opština Kostajnica od sredstava koje je uplatila Vlada.

- Kompanija "Violeta" je donirala mobilnu kuću, a opština je sredstvima Vlade Srpske prilagodila dva objekta za stanovanje - naglasio je Јanjetović.

Navodeći da je u zemljotresu u Kostajnici oštećeno više od 600 objekata, načelnik ove opštine je najavio da će nadležna komisija sutra utvrditi da li su vrtić, osnovna i srednja škola bezbjedni za djecu, odnosno učenike.

- U četvrtak, 21. januara komisije će procijeniti štetu i izvršiti kategorizaciju oštećenih objekata nakon čega će početi njihova sanacija - dodao je Јanjetović i pozvao i ostale načelnike i gradonačelnike da pomognu ovoj opštini koji je pogođena zemljotresom krajem decembra prošle godine.