latinica  ћирилица
19/01/2021 |  16:44 ⇒ 20:13 | Autor: SRNA

Potpisan sporazum o zajedničkoj ski-karti između četiri centra (VIDEO)

Direktori skijaških centara Јahorine, Ravne planine, Bjelašnice i Vlašića potpisali su sporazum o zajedničkoj ski-karti koju će skijaši moći da koriste 10 dana u sezoni u bilo kom od ovih centara, a čija je cijena 350 KM.
Potpisan sporazum o saradnji četiri ski centra (foto: OC Јahorina) -
Potpisan sporazum o saradnji četiri ski centra (foto: OC Јahorina)

Sporazum su danas potpisali direktori skijaških centara "Јahorina" Dejan Ljevnaić, Ravna planina Veljko Golijanin, Bjelašnica Edis Baković i Vlašić Goran Šarić.

Ljevnaić je rekao da skijaši od danas mogu da kupe desetodnevnu kartu po cijeni od 350 KM i da skijaju bilo kojih 10 dana u sezoni u bilo kom od ovih centara.

On je dodao da karta važi na više od 150 kilometara staza, te smatra da je to odličan paket sa kojim mogu istupiti i na međunarodno tržište. Karta se, naveo je, može kupiti na svim prodajnim mjestima četiri ski-centra.

Ljevnaić je čestitao kolegama iz drugih ski-centara, jer se ponašaju kao ski-centri u čitavom svijetu, budući da konkurenciju pretvaraju u partnere, prave zajedničku ponudu i zajednički nastupaju.

On je napomenuo da planinski turizam na Јahorini ima najveći potencijal, gdje sada ima 150 centimetara utabanog snijega, a do sada se tu skijalo 79.000 skijaša.

Golijanin je rekao da je ski-centar "Ravna planina" spremno dočekao skijaše sa novitetima od 13 kilometara staza i da imaju 80 centimetara utabanog snijega.

Direktor Ski centra "Bjelašnica -Igman" Edis Baković istakao je da su danas postigli da gost kada dođe bilo gdje u BiH može skijati deset dana u bilo kojem od ova četiri skijališta bez problema.

Šarić je rekao da će sporazum od sljedeće godine proširiti, jer u BiH ima još 10 skijališta koja je potrebno obuhvatiti.